Thursday, February 17, 2011

Silmaarsti juures

Madis ja Pärtel on Isaga koos silmaarsti juures. Madis ronib kohe puki otsa, vaatab kartmata arstimasina piiluaugust sisse. Arst uurib, mida ta seal näeb.

- Oo, seal on traktor!

- Nonoh - mis traktor? Maja peaks ikka olema ju!

- Ei, väike traktor on.

- Hm, aga kas maja polegi? Ja aeda?

- No selle väikese traktori juurest algab küll mingi aed ja selle aia teises otsas on üks suur maja. Aga traktoril on kast ka taga!

No hääkene küll - poiss näeb mida poiss näha tahab. Ja jätkab vahvat koostööd, piilub valgusesse ning vaatab lõpuks nii ühe kui ka teise silmaga järjest väiksemaid kujundeid. Seda kõike viib mehike läbi lausa imetlusväärse rahuga, tohtritel on väega hää meel, Isast rääkimata.

Kui selgus majas, et poisil silmad korras on, võetakse ette väiksem vennike.

See põrguline aga niheleb, nagu oleks sipelgas püksis - ei taha ei august sisse vaadata ega pead paigal hoida. Isa hoiab poissi süles, juhatab ja õpetab targasti, lõpuks saadaksegi masinad vaadatud. Isa hingab kergendatult - nüüd jääb veel kujundite vaatamine ja ongi valmis.

Isa sätibki Pärtli põlvele istuma ja asub silmaklapindust juhtima. Vaatavad ühe silmaga - täitsa hea. Vaatavad siis ka teise silmaga. Arst, nagu ikka, jällegi küsima:

- Mis see on?

- Maja.

- Tubli, aga mis see on?

- Kiisu.

-Tubli poiss! Aga mis see on?

  Sel hetkel saabub Isa püksitaskus olevale telefonile SMS, mis sisaldab elutähtsaid juhtnööre Emalt. Telefon teeb taskus vaikselt vurr, vurr, vurrrrrrrrrrrr.

Pärtel istub, lapp silma ees, vahib teise silmaga ringi. Küsib lõpuks:

- Mis see oli?

Arst aga näitab lille pildi peale:

- Ei-ei - ütle ikka sina mulle - mis see on?

- Ma ei tea mis see oli.

- No mis sa arvad - mis see on? Selline ilus väike asi!

- Issi lasi vist peelu...

 
***

Roodeviku, 16.1.11

1 comment: